27 Nisan 2009 Pazartesi

23 NİSAN LAPBOOK'U

Sevgili Özge'nin özene bezene, el emeğiyle hazırladığı lapbook'u gördüğümde ne kadar da sevindim. Beren Duru'yla birlikte hemen okumaya başladık. İçinde birbirinden güzel iki tane 23 Nisan şarkısı var. Şarkı söylemeyi ve oynamayı seven kızım mırıldanarak eşlik etti bana şarkıları söylerken.
Sonrasında da Atatürk'ü tanıdık. Daha öncesinde birkaç kere bahsi geçmişti aramızda. Ama artık Atatürk'ü diğer resimlerin arasından seçip , gösterebiliyoruz. Ve onu ''mu, mu'' öpüyoruz.

İkizlere rağmen vakit ayırıp bize bu güzelliği yaşatan Özge'ye tekrar tekrar teşekkürler.

1 YEAR, 2 WEEKS & 3 DAYS OLD


26 Nisan 2009 Pazar

23 NİSAN OYUNCAK ARKADAŞIM

Üyesi olduğum montessori grubuyla çok güzel bir aktivite gerçekleştirdik. 23 Nisanda çekiliş yaparak her çocuk bir diğerine hediye gönderdi. Beren Duru'ya Rüzgar çıktı, Beren Duru'da Tuana'ya çıktı. Biz Adana'ya Rüzgar'a ahşap bir ilk puzzle gönderdik. Beren Duru'ya gelen paketse bir hayli kalabalıktı. Tuana'ya ve Özge'ye çok teşekkürler.İlk hediyemiz çanta şeklinde bir aktivite oyuncağı, müzik çalıyor, sayı sayma bölümü var, vs..


İkinci olarak bir cee kitabı, daha önceden başka cee kitaplarımız olduğu için hiç yabancık çekmeden okuduk kitabımızı.

Son olarak beni en mutlu eden hediyemiz;

23 Nisan Lapbook'u. Beren Duru için Lapbook fikrinin henüz erken olduğunu düşünüyordum fakat birlikte okuduğumuz zaman hiç de öyle olmadığını gördüm. Büyük bir ilgiyle takip etti, ve sayesinde kızım artık ATATÜRK'ü tanıyor. Çok mutluluk verici. Sevgili Özge'ye tekrar teşekkürler.

23 NİSAN DA BU SAYFA BEREN DURU'NUN

I KLIK KNFSGUJİİİPOUV VCZWEJÇÖ . VCXZ<

,

BEROŞ'UN DOĞUM GÜNÜ

Minik kalbimin doğum gününü 11 Nisan 2009 Cumartesi günü kutladık, biraz gecikmeyle ancak yazabiliyorum. İki hafta önceden yoğun düşünceler içinde olan ben hiç bir fikrimin şartlardan dolayı gerçekleşemeyeceğini görünce, son gün birkaç arkadaşımızı davet ederek aile fertleriyle birlikte ufak bir kutlama yapmaya karar verdim. Eşime organizasyon için birkaç sipariş, pasta siparişi ve ufak bir alışverişle herşey tamamdı. Güzelliğin düzeni bozulmasın diye herkesle saat 4'te bizde olmaları konusunda konuştum. Böylece öğle uykusundan uyandıktan sonra çok huysuzluk yapmadan, kalabalığa alışabilecekti. Çok şükür umduğum gibi de oldu. Pek yabancılık çekmeden Hadise şarkıları eşliğinde küçük bıdığım döktürdü.


Beren Duru beyaz dantel elbisesi , kırmızı bolerosu ve tüylü tacıyla çok şekerdi. Kameranın azizliği elimizde doğru dürüst bir resim yok malesef. en iyi bulabildiğim bu oldu. Hoş hanımefendi pek yerinde duramadığı için zaten sabit bir fotoğraf mümkün olmuyor.



İlk yaş pastamız '' 1'' rakamından oluşuyordu. Çiçekli, kelebekli, minik bir kız çocuğunun buluttan sarkan salıncağa bindiği , rengarenk bir pastaydı. Kakaolu keki, bir katında muz ve kreması diğer katında da parça çikolata ve kreması olan çok leziz kızım ilk doğum gününe yaraşır şekildeydi. Beroş pek yiyemedi tabiki, malum şeker vermiyoruz. Artı versekte öğürerek çıkarıyor tatlı şeyleri.

Mariye de kızımın doğum günü için yine boş gelmemişti. Değişik bir kek yapmıştı.Elmalı ve karanfilli. Utku'munda sivil hayatta son günü olunca bu doğum günü partisi birazda kardeşimi askere uğurlama partisi oldu. Kardeşim kısa dönem olarak Edirne-Keşan'da vatani görevini yapıp, bir an önce yanımıza dönecek. Yiğeni ve müstakbel eşiyle de hoş bir fotoğraf kanımca.

İşte benim herşeylerim. Annem... Babam... Kızım.... İnsan bu fotoğrafa bamaya bile kıyamıyor. Beren ikisinin kucağında ne kadar da huzurlu ve rahat. Canlarım benim , beni büyüttüler adam ettiler yetmedi şimdi de kızım'ı büyütüyorlar. Allah onların her istediklerini versin işallah. İstedikleri ne ama yine bizim mutluluğumuz ve rahatımız. Sizi Çok Çok Çok Seviyorum.
Son olarak güzel kızım ve şişko annesi, bendeniz. Doğum günümüzün tek çocuğu Alin Su ile birlikte... Aynada Happy First Birthday yazısı... Alinsu benim ve eşimin büyüyüşünü izleyebildiğimiz ve hayran olduğumuz, hatta kızımızın koç burcu olmasını dilememize neden olan melek. O kadar huzurlu, sakin ,uysal ve yemek yemeyi seven tombiş bir bebekti ki... Kızım evet aynı burçtan oldu fakat tam aksine çok hareketli , yemek yemekten nefret eden bir çocuk.

Ama çok tatlı, çok akıllı, çok algıları açık, sevgi dolu mükemmel bir çocuk. Bir yaşındayken pıtır pıtır koşan, henüz tam konuşamasa da birkaç kelime söyleyen , bir kere gösterdiğiniz birşeyi kavrayıp hemen uygulayan ,algıları çok açık fakat yemek yemekten nefret eden bir melek.
Seni çok seviyoruz tatlı meleğim...
İyiki varsın...
Ömrün uzun olsun, mutlulukla dolsun...

12. AY


Boy : 71,5 cm Kilo : 7.600 gr Kafa çapı : 43,5 cm

11. AY

Boy : 69,5 cm Kilo : 7,080 gr Kafa çapı : 43 cm

9 Nisan 2009 Perşembe

HAPPY 1ST BIRTHDAY

Yukarıdaki stikerda böyle yazıyor. Minik kalbim bugün tam bir yaşında... Ne günlerdi yaşanan, ne sözlerdi söylenen, ne güzelliklerdi bebeğimle bir senedir varolan. Sözcüklerin hepsi yetersiz bugün benim için , tek bir şey var gerçek ve taaa içimde yaşanan ;

Güzeller güzeli meleğim; İyi varsın, İyi ki doğdun, İyi ki bizimlesin, İyi ki benimsin, Herşeyimsin, Birtanemsin...

Seni çok ama çok seviyorum. Can kızım.

Nice yıllara...