4 Mart 2009 Çarşamba

BÜYÜYORUM EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM-1

Büyüyorum eğleniyorum öğreniyorum aktivitelerinden şekillerle ilgili özel bir şey yapmadık ama her zamanki aktivitelerimizden uyguladık.
Beren Duru kitap okumayı çok seven bir bebek, en sevdiği kitaplarından biri de ''Pıtırcık - Şekilleri öğreniyor''. Bu kitap daire, dikdörtgen, üçgen ve oval şekillerini günlük hayattan benzetmelerle öğretiyor. Daire-yeşil bir ceviz , dikdörtgen - pembe bir pencere, üçgen - siyah çatı, oval - turuncu bir kutu. Yandaki şekillere basıldığında ise şekillerle alakalı şarkılar çalıyor. Kitabımızı yine büyük bir dikkatle okuduk, pıtırcığın pembe yanaklarını eğilip öptük, öğretmenin kolyesini bulduk(beyaz bir daire).



Sonrasında hacimli şekillerimizi ilgili yerlerden kutunun içerisine attık. Henüz tek başına yapamasa da biraz yönlendirmeyle şekiller içeri düştükçe çok mutlu oluyor. Hepsi bitince kapağını açıp kutuyu ters olarak sallayıp şekilleri aşağı döküyor. Sonra da arkasına bakmadan başka bir şeye yöneliyor. Tek başına yapamadığı için şu anda bu oyuncaktan çok zevk almıyor.



Son olarak da İlk sözcüklerim kitabımızdan şekilleri inceledik, şekillerin isimlerini söylerken pür dikkat dinliyor. Herhalde kayıtta...


Ama kitapta en sevdiğimiz sayfa farklı olunca en fazla 1 dakika dikkat toplayabiliyoruz.
Biraz daha büyüyünce şekilleri kendimiz söyleyebileceğiz ve dikkat süremiz uzayacak o zaman daha zevkli olacak. Çünkü; Beren Duru kendi başına yapabildiği aktivitelerde çok zevk alıp mutlu oluyor.

1 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Minik Beren Duru'nun sayfasına Ada'dan geldim, bir çırpıda okudum:))
Çok şeker, çok çıtı pıtı bir hanım:)) Sağlıkla, mutlulkla büyüsün prenses..

Sımsıcak sevgiler.....